BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magára talált a forint - Mi van a háttérben?

A forint csütörtökön erősödni tudott az euróval szemben, miután javult a nemzetközi befektetői környezet, valamint Fellegi Tamás, IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter pozitív üzenetet fogalmazott meg a piac felé.

A szerdai gyengülés után csütörtök délelőtt erősödött a forint, a reggeli 295 feletti jegyzésről 293-ig ereszkedett a kurzus. Tegnap 297 felett is jegyezték az eurót, miután felerősödött az a várakozás, hogy a magyar kormány nem teljesen elkötelezett a gyors IMF-megállapodáshoz.

A forint tegnap közel került az 50 napos mozgóátlaghoz, 298 körül, azonban zárásra még javulni tudott a hazai deviza.

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter csütörtök délelőtt hangsúlyozta, hogy a kormány célja a mielőbbi IMF-megállapodás, valamint azt is elmondta, hogy „nincs B-terv”. A nemzetközi környezet pedig erőteljesen pozitív, az európai tőzsdeindexek 1 százalék felett pluszban járnak. A forint javulását mindkét tényező táplálhatja.

A forint a lengyel zlotyval együtt erősödik a régiós devizák közül. A forint 0,7 százalékot erősödött napon belül, míg a cseh korona és a román lej ennél kisebb javulást mutat. Utóbbi devizák ugyanakkor jóval kisebb voltailitást mutatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.