BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szerdai "pánikeladás" után megnyugvás jöhet

Megnyugvás következhet a részvénypiacokon csütörtökön a szerdai viszonylag nagy esést követően, így kis emelkedéssel kezdhet a Budapesti Értéktőzsde is.

Vaszkó Szabolcs, az ERSTE Befektetési Zrt. elemzője elmondta, enyhe pozitív korrekciót vár: az elmúlt napokban sok negatív hír látott napvilágot, ezek mára elfogytak, miközben a piacok "túladottá" váltak.

Hozzátette, mivel speciális magyar hír ma nem lesz, a BUX várhatóan együtt mozog majd az európai indexekkel.

Hasonlóan nyilatkozott Török Bálint, a BUDA-CASH Brókerház elemzője, aki kifejtette: teljes mértékben a külföldi események hatnak a magyar piacra, s mivel úgy tűnik, némi korrekció lesz a nemzetközi parketten, pozitív fordulat jöhet a BÉT-en is.

Aláhúzta, a piacot továbbra is alapvetően befolyásolják a nemzetközi hírek, például az, hogy mit történik Spanyolországban.

Szerdán egyfajta "pánikeladások" jellemezték a piacokat Amerikában és Nyugat-Európában, s estek indexek az ázsiai piacokon is.

Mások szerint sem kell csütörtökön feltétlenül további esésre számítani a nemzetközi piacokon, megnyugvás következhet, s még az is előfordulhat, hogy felfelé indulnak az árfolyamok és az indexek. Hasonlóan alakulhat a magyar piac is, mivel szerdán nemcsak BUX esett jelentősen, hanem az OTP és Mol részvény ára is.

Csütörtökön több piacbefolyásoló amerikai makro adatot is közölnek, például a foglalkoztatás alakulásáról, a GDP-ről, illetve nyilvánosságra hozzák a chicagói beszerzési indexet is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 514,22 pontos, 3,12 százalékos csökkenéssel, 15.978,64 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol 600 forinttal, 3,90 százalékkal 14.800 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban.     Az OTP részvények ára 125 forinttal, 3,49 százalékkal 3.460 forintra esett, forgalmuk 7,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 12 forinttal, 2,80 százalékkal 417 forintra gyengült, forgalma 667,0 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 650 forinttal, 1,82 százalékkal 35.000 forintra csökkent, a részvényforgalma 661,6 millió forintot ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.