BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új imázzsal népszerűsítik az állampapírt

Reklámhadjáratot indított az Államadósság-kezelő Központ a lakossági befektetők megnyerésére. Az imázsfilmet Koltai Lajos operatőr rendezte. Hamarosan a termékeket is népszerűsíteni fogják.

Úgy döntöttünk, új reklámhadjáratot indítunk a lakossági megtakarításokért – mondta Töröcskei István, az Államadósság-kezelő Közőpont (ÁKK) vezérigazgatója tegnap az intézmény sajtótájékoztatóján. A filmet, amelyet Koltai Lajos Oscar-díjra jelölt operatőr rendezett, tegnap este láthatták a nézők először a televíziók képernyőjén. Az ÁKK 1995-ben vette át az állampapírok reklámozását a Magyar Nemzeti Banktól, ezekben a hirdetésekben általában az értékpapírok biztonságosságát hangsúlyozták, de időnként a magas hozamokra is felhívták a figyelmet – magyarázta Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese.

A vezérigazgató-helyettes elmondta: 2004-ben még a háztartások 10 százalékkal részesedtek a teljes adósság finanszírozásából, 2011 végére ez az arány 3,5 százalékosra mérséklődött, holott minden adósságkezelő számára a lakossági befektetők a legkedvesebbek, hiszen ők nem vándorolnak el, sőt általában megújítják a lejáró befektetéseiket. Az állampapírok megvásárlásával az ÁKK szerint a lakosság is jól jár, mivel a kamatok magasak, emellett az országnak is jobb, ha a háztartások vásárolják meg ezeket a papírokat, mivel így a kifizetett kamatok az országban maradnak.

Az intenzív kampány azért is fontos, mert a teljes államadósságon belül a belföldi befektetők aránya általában is lecsökkent. Ezen a marketingen túl több eszközzel is igyekszik változtatni az ÁKK. Új, versenyképes árazású termékeket vezet be, és fejleszti majd az értékesítési hálózatot. A tegnap óta látható imázsfilm mellett hamarosan konkrét lakossági állampapírokat népszerűsítő reklámok is lesznek, elsőként a Prémium Magyar Államkötvény hirdetéseit mutatják majd be.

Dinamikus növekedés

A lakossági állampapírok állománya az ÁKK közlése szerint idén gyors növekedésnek indult. A Kamatozó Kincstár­jegyeké április végére 50,6 milliárd forinttal 131,8 milliárdra, az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyeknél 13,9 milliárd forinttal 240,3 milliárdra hízott. A Prémium Magyar Államkötvények 15,5 milliárd forinttal gyarapodtak,181,7 milliárd forintra.

A háztartások kezében lévő teljes állampapír-állomány a statisztikák szerint áprilisban meghaladta a 800 milliárd forintot.

A háztartások kezében lévő teljes állampapír-állomány a statisztikák szerint áprilisban meghaladta a 800 milliárd forintot.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.