BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos szinthez érkeztek a részvényindexek – Nincs pozitív trendforduló

A részvényárak emelkedésének folytatódását várják csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője további erősödésre számít az előző napi több mint 3 százalékos BUX-emelkedés után. 

Hozzátette, kicsit bizonytalanná teszi a folytatást, hogy a részvényindex egy fontos ellenállási szinthez, a 30 napos mozgóátlagához érkezett, de úgy vélte, a BUX képes lesz áttörni ezt a szintet és tovább emelkedik. Ezt támogatja a nemzetközi piacok optimista hangulata is. 

Nagy Bertalan, az Equilor Zrt. vezető befektetési tanácsadója is pozitív hangulatot, emelkedést vár. 

A jókedvet kiváltó hír egyrészt a spanyol bankok kisegítésére kidolgozandó csomag részletei voltak szerdán, másrészt megnyugtatta a befektetőket Mario Draghi nyilatkozata is. Az Európai Központi Bank elnöke szerint túlzott kockázatokat áraznak a piacok Európában.

A szakértő megjegyezte: nem gondolja, hogy itt a pozitív trendforduló, de héten még kitarthat a jó hangulat.

A BUX 542,96 pontos, 3,31 százalékos emelkedéssel, 16.941,35 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 6,1 milliárd forint volt, a vezető részvények emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 840 forinttal, 5,37 százalékkal 16.490 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 98 forinttal, 2,93 százalékkal 3.448 forintra nőtt, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 12 forinttal, 2,82 százalékkal 437 forintra emelkedett, forgalma 368,5 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 500 forinttal, 1,37 százalékkal 37.000 forintra nőtt, a részvények forgalma 706,3 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 86 millió forintos forgalomban 475 forinttal, 3,46 százalékkal 14.200 forintra erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.