BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Versenyeznek a megtakarításunkért

Az utóbbi hónapokban erősödött a verseny a bankok és az állam között a lakossági megtakarításokért. A kormány azt szeretné, hogy az állampapírok minél nagyobb hányada magyar magánszemélyek tulajdonában legyen, és a piac kevésbé függjön a külföldi befektetőktől. A jegybank alelnöke viszont azt hangsúlyozta, hogy a hazai megtakarításoknak nem állampapírokba, hanem a gazdaságba kell áramolniuk, különben nem lehet tartós gazdasági növekedés

A legfeljebb egy évre lekötött bankbetétek között rendre akadnak magasabb hozamúak az ugyanolyan futamidejű állampapíroknál. Az egy évnél távolabbi lejáratú államkötvények viszont jobb befektetésnek bizonyulhatnak. A magas hozamú Prémium Magyar Államkötvényekhez viszont csak a kincstár megyénként egy irodából álló hálózatában vagy interneten lehet hozzájutni.

8. oldal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.