BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint megállíthatatlan – Tovább hasít a deviza

A forint tovább erősödött a vezető devizákkal szemben hétfőn délután, és megdöntötte a múlt pénteken kialakult tavaly szeptember óta nem látott csúcsot.

Hétfőn délután hajszálnyival 279,5 forint alatt is kereskedtek az euróval, vagyis a forint újabb lendületet vett a közös európai devizával szemben. A forint – és világszerte a kockázatos eszközöket – erősíti, hogy az Európai Központi Bank vezére a múlt héten azt mondta, megvédik az eurót, és szavaiból a piaci szereplők azt olvasták ki, hogy a jegybank megvásárolhatja a periférikus országok államkötvényeit.

A vezető európai tőzsdeindexek 1 százalék körüli pluszba kapaszkodtak. A mai olasz kötvényaukció jól sikerült, ami javította a piaci hangulatot. A 10 éves itáliai kötvények hozama 6 százalék alá csökkent a kibocsátáson, amire április óta nem volt példa.

A forint a kedvező nemzetközi befektetői hangulatban új 10 hónapos csúcsra kapaszkodott. Reggel még 281 forint körül is jegyezték az eurót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.