BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rosszul kezdett az OTP

Viszonylag csendesen indult a hét a Budapesti Értéktőzsdén, ám az OTP részvénye mindjárt nyitás után 1,4 százalékos esést produkált.

Nem indult jól az e heti kereskedés az első számú hazai bankpapír szempontjából: az OTP kevéssel a tőzsdei nyitás után 1,38 százalékos mínuszban, 3491 forinton állt.

A részvény esése miatt lejjebb került a BUX is: a vezető hazai tőzseindex 0,30 százalékkal volt alacsonyabban 9 óra után, mint a pénteki záráskor, és 17044 ponton állt. A többi vezető részvény minimális mozgást produkált hétfő reggel: a Mol árfolyama nem változott, 16100 forinton állt, a Richter pedig 0,13 százalékkal, 36450 forintig csúszott lejjebb. A blue chipek közül egyedül az MTelekom tudott erősödni: a távközlési papír árfolyama 0,46 százalékkal, 435 forintig emelkedett nyitás után. A forgalom egyébként nem túl acélos: egyedül az OTP generált értékelhető, 87 millió forintos mennyiséget, de az adásvételek mennyisége az első negyedórában így is százmillió forint környékén maradt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.