BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forintbetétek csúcstartója 9,13 százalékos kamatot ígér

A legmagasabb – feltételek teljesítéséhez kötött – forintalapú betéti lehetőség 9,13 százalékos kamatot és 5,64 százalékos reálkamatot garantál a lekötésekre, a min­denki számára feltételmentesen elérhető legjobb kamatszint pedig 8 százalékos – derül ki a Bankmonitor.hu aktuális, a 13 országos lefedettségű bankra kiterjedő betéti körképéből. Összességében a forintbetétekre kapható reálkamatok meghaladják az 5,5 százalékot, míg euróban ugyanez az érték 3 százalék felett van, szemben a nyugat-európai negatív reálhozamokkal.

Vagyis a forint erősödése ellenére továbbra is kiemelkedően magas kamatokat kínálnak a hazai bankok: miközben Nyugat-Európában a nominális bankbetéti kamatok alig érik el a 2 százalékot, addig nálunk ezek az értékek egészen 9 százalék fölé is emelkedtek az elmúlt időszakban. Hasonlóan magas a reálkamat-környezet, ami a kiemelkedő nominális kamatok mellett az inflációs prognózis viszonylag alacsony értékeinek is köszönhető.

Az egyéves forintlekötések közt az Erste Bank Kamat Biztos és Forint Aktív betétje vezeti a listát egyaránt 9,13 százalékos kamattal, a két betét között csak az elvárt feltételekben van különbség. A forintbetétek közt a legmagasabb, feltétel nélkül elérhető betét az FHB Bank TBSZ Adóelőny betétje, ez 8 százalékot ígér az egyéves lekötésre.

Az euróban denominált bankbetéti lehetőségek listáját a Sopron Bank Flexi Plusz Euró betétje vezeti, melynek lekötéshez feltételek teljesítése sem szükséges. A betét 5,07 százalékos kamatot kínál. Az ezt követő második legjobb ajánlat, az MKB Bank Trezor napi bankkapcsolat betétje 4,5 százalékot fizet az egyéves euróalapú lekötésekre, ezzel 2,65 százalékos reálnövekedést ígérve.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.