BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint ötmilliárdért jegyeztek sportos alapokat

Az olimpia záróünnepségét közvetlenül megelőzően, augusztus 10-én zárult az OTP Világjátékok alap jegyzési időszaka. A legnagyobb hazai vagyonkezelő, az OTP Alapkezelő az idei nyár két kiemelkedő sporteseményéhez időzítette két új, tőke- és hozamvédett befektetési alapját: a labdarúgó-Európa-bajnokság népszerűségére építő OTP Eurogól alapot, valamint az ötkarikás játékokhoz kapcsolódó OTP Világjátékok alapot. A két konstrukcióba 4400 befektetőtől közel öt és fél milliárd forint áramlott – közölte az alap­kezelő. A cég szerint ezzel beigazolódott az az előzetes várakozás, miszerint érdemes összekapcsolni a népszerű sporteseményeket a befektetési lehetőségekkel.

Szintén a sport és a pénzügyek sikeres keresztezését mutatja, hogy az alapok jegyzési időszakával egy időben – az OTP Alapkezelő szakmai támogatásával indult oldalon – 10 500 rajongó gyűlt össze, és több mint 6 ezren játszottak a különféle nyereményekért, miközben tájékozódhattak a sport és a befektetések összefüggéseiről.

„Az idei nyár két kiemelkedő média- és sporteseménye a labdarúgó-Európa-bajnokság, illetve a nyári olimpia volt. Ezért úgy gondoltuk, hogy azok a vállalatok, amelyek szponzorként megjelennek a rendezvényeken, illetve támogatóként hozzájárulnak a sikerekhez, megerősíthetik piaci pozícióikat a közeljövőben” – magyarázta Gáti László, az alapkezelő marketing- és értékesítési igazgatója. A két tőke- és hozamvédett alap mögöttes részvénykosarát is ezek a szponzorcégek alkották mint például az Adidas vagy a McDonald’s. Ha a társaságok a jövőben sikeresek lesznek, és ez a részvényeik árfolyamán is meglátszik majd, ebből részesedhetnek az alapok befektetői is. Az OTP Alapkezelő egyébként nem most kínált először sport tematikájú befektetéseket. Korábban a pekingi olimpiához, illetve a dél-afrikai labdarúgó-világbajnoksághoz kapcsolódóan is indítottak befektetési alapot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.