BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új alapkezelő a piacon

Megkapta a működéshez szükséges hatósági engedélyt az Equilor alapkezelője. A cég elsősorban az abszolút hozamú alapok piacára koncentrál majd.

Megkapta a működéshez szükséges engedélyt a pénzügyi felügyelettől az Equilor Alapkezelő – közölte tegnap lapunkkal a társaság. Az Equilor Befektetési Zrt. leányvállalata a tegnapi naptól megkezdte a privát és intézményi vagyonkezelési tevékenységét, míg szeptemberben indítja el első befektetési alapjait. A vállalat befektetési filozófiájának középpontjában az abszolút hozam elérésére irányuló stratégiák állnak – áll a közleményben.

Az alapkezelő célja, hogy unikális és attraktív befektetési alapok kezelőjeként a magyar piac meghatározó szereplőjévé váljon, erős jelenlétet kiépítve mind az intézményi, mind pedig a privát vagyonkezelés területén. Tevékenységének középpontjában a befektetett tőke értékének megőrzése és növelése áll, melyet innovatív stratégiákkal kíván elérni.

„Az elmúlt húsz év egyik legnagyobb érdeme, – amelyben szerencsém volt nekem is részt vállalni – hogy sikerült nemcsak az intézményi-, hanem a lakossági befektetők számára is elérhetővé, népszerűvé tenni az abszolút hozamot megcélzó stratégiákat, amelyek eredményes menedzselés esetén a tőkepiacok irányától függetlenül képesek megőrizni, növelni a befektetett tőke értékét. Az alapjaink kezelése során alkalmazott befektetési stratégiáinkban kiemelt szerepet kap majd az abszolút hozam szemlélet.” – mondta Pillár Zsolt, az Equilor Alapkezelő vezérigazgatója. (Pillár Zsolt az Equilorhoz a Generali Alapkezelő befektetési igazgatói pozíciójából érkezett, ahol több mint tíz évig dolgozott. Ezt megelőzően a Postabank Értékpapír Zrt. vagyonkezelési főosztályának főosztályvezető-helyettese volt, szakmai pályafutását pedig az OTP Banknál kezdte.)

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) adatai szerint jelenleg 35 befektetési alapkezelő működik Magyarországon,. és valamivel több mint félezer befektetési alapot kezelnek. A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) tagjai által kezelt befektetési alapok összvagyona júniusban 3118 milliárd forintot tett ki, amelynek nagyobb része lakossági befektetők kezében volt. A szervezet statisztikái szerint a nyilvános, nyílt végű „hagyományos” értékpapíralapok adják az összvagyon többségét (61,7 százalékát), a garantált (tőkevédett) alapok részesedése 13, az ingatlanalapoké pedig 11 százalék felett volt az első félév végén. A részvényalapok részesedése kevéssel tíz százalék alatt mozog a magyarországi piacon.

Az 1990 óta működő Equilor Befektetési Zrt. a hazai piac egyik meghatározó brókercégének számít. A társaság honlapján található adatok szerint a cég saját tőkéje 1,266 milliárd forint volt 2010 végén, és ugyanebben az évben 114,9 millió forintos adózott eredményt produkált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.