BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vonzzák a befektetők tőkéjét a hedge alapok

Az átlagosnál jóval nagyobb kockázatot vállaló befektetésii alapok (hedge fundok) - amelyek jó pénzt csináltak a JP Morgan 5,8 milliárd dolláros, angolul csak 'londoni bálnának' nevezett veszteségéből - a befektetők listáinak élére kerülnek a következő negyedévben - írta egy felmérés adataira hivatkozva a Reuters. A Credit Suisse által világszerte megkérdezett 157 befektető 53 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a következő pénzügyi negyedévben, ilyen alapokba szeretnék átcsoportosítani pénzüket. A megkérdezettek több mint négyötöde emellett úgy nyilatkozott, hogy nyitott a hedge alapokba történő invesztícióra a következő három hónapot tekintve, 63 százalékuk pedig már az első negyedévben is vett az ilyen alapok jegyeiből. A JP Morgan vesztesége jócskán megnövelte a stratégia vonzerejét. A befektetők keresik az olyan típusú eszközöket, amelyek kevésbé vannak kitéve a szembeszélnek - mondta Robert Leonard, a Capital Services globális vezetője. A befektetőknek sok volatilitással kell számolniuk a portfóliójukban és keresik az olyan eszközöket, amelyek viszonylag stabil megtérülést produkálnak - tette hozzá a szakértő.

A nagy kockázatot vállaló alapok az ötödik legnépszerűbbek voltak a Credit Suisse egy korábbi felmérésén, még mielőtt a JP Morgan vesztesége napvilágott látott volna. Összehasonlításképp: az év elején megkérdezett befektetők fele azt mondta, hogy globális makró alapokban szeretné növelni kitettségét, amelyek akkor a legkeresettebbek voltak. Májusban a JP Morgan 2 milliárd dolláros kereskedési veszteségről számolt be, ami később 5,8 milliárdra dagadt. A veszteség megalázó volt a bank számára, és emiatt Jamie Dimon elnököt is több oldalról erősen kritizálták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.