BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A tegnapi kereskedés olyan volt, mint az időjárás: langyos és borús

A tegnapi kereskedés olyan volt, mint az időjárás: langyos, de alapvetően borús. Ma reggelre tovább romlott a hangulat, a dollár erősödésével párhuzamosan a forint is lejtőre került – írja Bámli Károly, a Commerzbank elemzője.

Érdekes, hogy a régióban csak a forint gyengült, a zloty, a korona és a lej egyelőre stabilan tartja magát. A forint dolgát  a mai kamatdöntő ülés sem könnyíti meg: a piac megosztott az  eredményt illetően. Az egyre romló hangulatban egy újabb vágás,  és mellé egy várhatóan nem túl rózsás inflációs jelentés rövidtávon  mindenképpen lejtőre küldené a magyar devizát.

Ma reggel egy egységnyi gyengülés után, a 283,50-ös euró szint közeléből indul az  eseménydús nap. Ha marad a rosszkedv, és a romló inflációs  kilátások ellenére vág a jegybank, akkor átsorolhatunk a 285-290-es sávba. 

Ami az euró/dollár árfolyamot illeti, tegnap még 1,30 közeléből indult a  kereskedés, de a romló hangulat és a vártnál rosszabb IFO index  hatására 1,29 alatt is járt az árfolyam. A nap végén ugyan történt egy kisebb korrekció, de ma reggelre újra gyengülni kezdett az  euro. Ennek okozója az a német sajtóértesülés, mely szerint a  Bundesbank és az EKB is jogászok segítségével vizsgálja, hogy az  ESM illetve a nemrég bejelentett EKB- lépések megfelelnek-e az  uniós jognak. Az ügy akár az Európai Bíróság elé is kerülhet, ami újra a piaci bizonytalanságot fokozza. Ez a hír újra felszínre hozta az KCB-Bundesbank ellentétét, pont akkor, amikor már úgy látszott, hogy Európa képes lesz, ha még nem is szokványos  megoldásokkal, de megoldást találni az eurózóna válságára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.