BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
20210403 Budapest Duna House  irodaeladó lakás ingatlanFotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG

Ingatlanpiac: egyre népszerűbbek a budai kerületek a Duna House szerint

A vásárlók egyre szívesebben keresnek lakást Újbudán és a II. kerületben. A Duna House adatai alapján pedig még a pesti oldallal szembeni meredek árkülönbségek sem riasztják el az otthonkeresőket.

A fővárosi ingatlanpiacon fokozódik a vevői érdeklődés a budai kerületek, elsősorban Újbuda és a II. kerület iránt, a Duna House Barométer adatai alapján a vevők 19,1, illetve 17,3 százaléka választaná ezt a két kerületet otthonteremtésre – közölte az ingatlanközvetítő hétfőn.

20210403 Budapest Duna House  irodaeladó lakás ingatlanFotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Hiába magasabbak az árak, mint Pesten, a Duna House szerint óriási a kereslet a budai ingatlanokra / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Bár Budán az otthonteremtésre fordított átlagos összeg a tavalyihoz képest az idén csaknem 10 millió forinttal nőtt, elérve a 87 millió forintot, a vevői érdeklődés továbbra is emelkedik 

– közölte Benedikt Károlyt, a Duna House PR- és elemzési vezetője.

Mint elmondta, a budai oldalt választó vásárlóknak átlagosan 34 millió forinttal nagyobb kiadásra érdemes készülniük a pesti kerületek átlagos ingatlanértékénél, amely 53 millió körül mozog.

A Duna House közreműködésével, 2024. január-szeptember között zárult ingatlaneladások adatai alapján

  • a fővárosban 914 ezer forint körül alakult az ingatlanok átlagos négyzetméterára;
  • a budai kerületekben ez 1,15 millió forint.

A pesti oldal 850 ezer forintos átlagánál Budán 35 százalékkal magasabbak az árak.

A Duna House emellett kiemelte, hogy adatbázisuk alapján a fővárosi használt ingatlankínálat 28 százaléka található a budai kerületekben, míg az újak esetben ez 29 százalék. Emiatt valószínű, hogy a terület növekvő népszerűségét az átlagárak meredek emelkedése követheti.

Ingatlan: robbantott a Duna House, a befektetők meglepően reagáltak

Egyetlen árva részvény cserélt gazdát a Duna House féléves gyorsjelentése nyomán. Az ingatlanos cég befektetői már korábban beárazták a várható fejleményeket.

 

Ingatlanpiac

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.