BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Élénkül a lakáshitelpiac

A támogatott hitelek megjelenése felkavarta az állóvizet a lakáshitelek piacán: amellett, hogy több pénzügyi szolgáltató is árulni kezdte az új típusú konstrukciót, merőben új megoldások is megjelentek a palettán.

Némileg felélénkítette a lakáshitel-kínálatot az új kamattámogatott lakáshitelek megjelenése, hiszen a saját támogatott konstrukciók kidolgozása mellett több bank is új termékekkel állt elő. A vonatkozó kormányrendelet módosulását követően elsőként az OTP Bank lépett az új, az ügyfél számára öt éves támogatott időszakot biztosító konstrukcióval, majd az FHB és a K&H is felvette a kínálatba ezeket a kölcsönöket, és több nagybank is hamarosan elindulhat a saját konstrukciójával.

Az egyik - az új típusú támogatott hitelen kívüli - konstrukcióval az Erste Bank állt elő a napokban, amely lakás-takarékpénztári megtakarítással kombinált új, forint alapú lakáshitelt vezetett be. Az új termék kezdeti törlesztőrészlete alacsonyabb lehet, mint egy annuitásos lakáshitelé, mivel a lakás-takarékpénztárban felhalmozódó megtakarítás közvetlenül a hitel díjmentes tőketörlesztésére használható fel és a lakás-takarékpénztári szerződés megtakarítási ideje alatt az ügyfeleknek nem kell tőkét törleszteniük.

Szintén a napokban vezette be a K&H otthon-korszerűsítő hitelét, amely lakásfelújítást, modernizálást, korszerűsítést tervező lakástulajdonosoknak kínál ingatlanfedezettel biztosított hitellehetőséget. Az új hitelkonstrukció egyik előnye, hogy akár a teljes kölcsönösszeget már a munkák megkezdése előtt az ügyfelek rendelkezésére bocsátja bank. "Az új hitelkonstrukciónk keretében akár a teljes kölcsönösszeget már a munkák megkezdése előtt az ügyfelek rendelkezésére bocsátjuk, természetesen a hitelcél megvalósulásának ellenőrzése mellett" – mondta a bevezetés kapcsán Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese. Az új K&H hitel kamata referenciakamathoz, a 3 havi Bubor mértékéhez kötött 3 hónapos kamatperiódussal. A legkisebb felvehető hitelösszeg 1 millió forint, legfeljebb 100 millió forint hitel igényelhető, a hitel maximális futamideje 25 év.

További részletek a Világgazdaságban 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.