BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó befektetések lehetnek a fémfeldolgozók és a bányacégek

A KBC Equitas legfrissebb tőzsdei elemzésében négy olyan részvényt is említ, amelyeknél „tetszetős emelkedésre” lehet számítani. Ezek a PKO Bank, az Echo Investment, a Synthos és az NFI Midas. Az elemzők persze a kockázatokra is figyelmeztetnek. Kellemetlen meglepetésekre számíthatnak a következő hónapokban azok a befektetők, akik a cseh Telefonica, a PKN Orlen vagy az Eurocash részvényeit választják. Ezek az ajánlások azonban csak rövid távra szólnak, és nem veszik figyelembe a hosszú távú fundamentumokat.

A KBC szakértői úgy látják, az eurózóna problémáinak megoldásában fontos előrelépések történtek, és lassan a politikai folyamatok is konszenzus felé terelik a széttöredezett valutauniót. A makrogazdasági kilátások viszont nem kedvezőek, az amerikai és európai gazdaság is erőteljesen lassul, és Kínából is negatív jelzések érkeznek.

A brókercégnél arra számítanak, hogy a közeljövőben a közműszektor relatíve stabilan teljesít, mivel ebben a szegmensben a kereslet nem ingadozik túlságosan, ám ugyanebből kifolyólag az árfolyam-emelkedés is limitált. Az energiaárak is csökkenhetnek, ez tovább lassíthatja a szektor részvényeinek emelkedését. Mindezeket együttvéve rövid távon az energiaforgalmazók jobban teljesíthetnek, mint az energia-előállító cégek.

A fémfeldolgozó és bányatársaságok esetében kedvezők a kilátások, az arany iránti erős kereslet a többi érckiter­melő, bánya- és feldolgozó cég részvényárfolyamát is felhajthatja. A médiaszektor részvényeit is alulárazottnak tartja a KBC, némely papír történelmi minimumszinten mozog, amit a fundamentumok nem igazolnak. A tévétársaságok részvényei a várhatóan kedvező gyorsjelentések hatására emelkedésbe kezdhetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.