BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi történt New York-ban?

Veszteséget jeleztek a New York-i értéktőzsdék vezető mutatói a hétfői kereskedés leállítása előtt mintegy két órával.

Közép-európai idő szerint 20 óra körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,05 százalékos csökkenéssel 13.299,36 ponton állt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,51 százalékkal 3.120,43 pontra süllyedt. Az S&P 500-as mutató 0,15 százalékkal 1.435,78 pontra hanyatlott. Elemzők szerint a befektetők kivárásra rendezkedtek be az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed csütörtöki kamatdöntése előtt, amikor a piaci várakozások szerint gazdaságélénkítő intézkedéseket is bejelentenek.

A DJIA és az S&P index a múlt héten több mint négy éve a legmagasabb szintre emelkedett, és a befektetők a jelek szerint egyelőre nem kívánnak újabb pozíciókat nyitni. Megfigyelők szerint ha a Fed a piaci várakozásoknak megfelelő bejelentést tesz csütörtökön, a tőzsdemutatók jelentősebben erősödhetnek. Az ágazatok közül a technológiai papírok szerepeltek a leggyengébben hétfő estig. Ezt az Intel cégnek az a pénteki bejelentése okozta, hogy a harmadik negyedévi bevétele a vártnál kisebb lesz. Tőzsdezárás előtt két órával a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára 32 cent csökkenéssel 96,10 dolláron állt. Közép-európai idő szerint röviddel 20 óra előtt New Yorkban az euró árfolyama 1,2778 dollár volt a vasárnap késő esti 1,2809 dollár után. A decemberi jegyzésű aranyár 8,7 dollár (0,50 százalék) csökkenéssel 1.731,8 dollár volt unciánként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.