BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyelvtudástól függ 235 új állás

Az Avis Budget Group 235 munkahelyet teremt regionális szolgáltató központjának bővítésével. A több mint 8 millió eurós beruházást a kormány is támogatja.

A jövő év márciusáig 235 fővel 535-re növeli budapesti alkalmazottai számát az Avis Budget BSC Kft. – mondta el a Nemzeti Külgazdasági Hivatal által rendezett sajtótájékoztatón Larry De Schon, az autókölcsönző világcég, az Avis Budget Group európai, közel-keleti és afrikai tevékenységét irányító elnöke. A BSC (Business Support Center) fő tevékenységi körébe tartozik a nemzetközi számlák kezelése, számviteli és informatikai szolgáltatások, kintlévőség-kezelés és járműpark- adminisztráció.

Újságírói kérdésre a Külgazdasági Hivatal közölte: ugyan anyagi jellegű állami támogatásról tárgyalnak a BSC bővítése kapcsán, a szerződést még nem írták alá, ezért részletekkel nem szolgálhatnak.

Az autókölcsönző csoport Csehország, Lengyelország, Ma­gyarország és Románia közül választotta hazánkat szolgáltató központja helyszínéül. Larry De Schon kiemelte, hogy az Avis Budget áttekinti több európai központi irodájának tevékenységét, hogy honnan milyen szolgáltatási területeket hozhat Budapestre. Főként a német, francia, olasz, spanyol és brit irodák tevékenységét világítják át.

Az Avisnak van magyar autókölcsönző leányvállalata, de a képviseletét franchise-partnere, a Pannónia Autókölcsönző Kft. látja el. Polyák Krisztina ügyvezető igazgató lapunknak elmondta, hogy a Budget európai foglalási állománya július végéig a tavalyi hasonló időszak számait negyedével meghaladja.

A társasághoz az év első hét hónapjában ötödével több foglalás érkezett az európai országokból, mint az elmúlt év azonos időszakában. A kifelé irányuló foglalások 1-2 százalékkal növekedtek, de számuk még messze elmarad a 2008–2009-es években regisztráltakhoz képest.

Miután a megszűnt Malév, helyét az olcsó, fapados légitársaságok vették át, ez a „fapados” autók iránti igények növekedését okozta – mondta Polyák Krisztina hozzáfűzve, hogy a Magyarországra érkező utasok – főleg a nyáron – a kifejezetten olcsó gépkocsikat keresik. Sokszor hajlandók engedni a szolgáltatással kapcsolatos elvárásaikból is, csupán az ár vezényli őket.

Folyamatosan rövidül a bérleti időszak hossza is. Pár évvel ezelőtt az ideérkező turisták akár egész nyaralásukra is béreltek gépkocsit. Ma már csak azokra a napokra bérelnek, amikor kimozdulnak a fővárosból. Így az átlagos bérletek hossza 4-5 nap lett.

Magyar magánszemélyek a legritkább esetben bérelnek autót itthon, a céges bérlők pedig költségcsökkentésre törekednek, így az ágazati szakma becslése szerint az idén 40 százalékkal kevesebb bérautó van a magyar piacon, mint négy évvel ezelőtt. És mivel Magyarország továbbra sem a nemzetközi turizmus kiemelt célországa, a teljes gépkocsiállományt még mindig a belföldi igényekhez kell igazítani.

A világcégről röviden

Az Avis Budget Group a világ egyik vezető autókölcsönző vállalata, amelyik két márkát működtet: az Avist és a Budgetet. A cégcsoport több mint 170 országban működik mintegy 10 000 kölcsönzési irodát üzemeltetve. Alkalmazottai száma világszerte eléri a 29 ezret. Tavaly a vállalat árbevételének 86 százaléka Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia piacáról eredt. A cégcsoport jelenlegi formája 2011 októberében jött létre azt követően, hogy az Avis Budget Group Inc. felvásárolta az Avis Europe Plc-t.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.