BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Online növekedést látnak

A BNV EQUITY nyolcadik befektetésként egy online biztonságtechnikai cégbe szállt be, a szegedi cégnél 200 millió forinttal segítik a fejlesztések befejezését. A kockázatitőke-befektetőnél még pár invesztíciót terveznek 2013 végéig, az első kiszállások pedig leghamarabb 2014–2015 környékén várhatóak majd.

Újabb befektetéssel bővült a Biggeorge’s-NV EQUITY Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. portfóliója, az invesztíció keretében 200 millió forinttal szálltak be a szegedi székhelyű, online biztonságtechnikával foglalkozó Boardree Zrt.-be. A társaság fő profilja informatikai biztonsági szoftverek fejlesztése és szolgáltatások nyújtása globális üzleti (B2B) partnereknek. A megcélzott piaci szegmensek a kkv-któl a nagyvállalatokig terjednek, iparágtól függetlenül.

Zsembery Levente, a BNV EQUITY Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatójának tájékoztatása szerint a befektetett összeg a fejlesztések lezárására, a szolgáltatás piacra vitelére és az első ügyfelek megszerzésére lehet elegendő. Amennyiben a piac visszajelzései pozitívak lesznek, a növekedés felgyorsításához újabb tőkebevonás válhat szükségessé – tette hozzá a szakember.

A Boardree egyik alapítója, Hézső Bence elmondta, hogy napjainkban az interneten körülbelül 182 millió weboldal található, ezek 70 százaléka ki van téve támadásoknak, 40 millió honlap pedig alapvető hibákra is sérülékeny. A társaság ezeknek a vállalkozásoknak szeretne egy könnyen alkalmazható megoldást kínálni. „Ha egy cég nem figyel oda weboldalának biztonságára, akkor kiteszi magát annak, hogy akár a teljes ügyfélkörének adatait ellophatják tőle. Ez többmilliós, sőt milliárdos károkat is okozhat a vállalkozásnak, amit könnyen kivédhetett volna, ha megfelelő biztonságtechnikával látják el a honlapot” – mondta Ilosvai Péter, a Boardree Zrt. vezérigazgatója. A Boardree terve az, hogy néhány éven belül a hazai és nemzetközi IT-biztonságtechnikai piac egy markáns, innovatív szereplőjévé váljon. Határozott céluk az, hogy a szolgáltatást külföldön is értékesítsék, mindenképpen a markáns nemzetközi jelenlétre törekednek. „Az online biztonságtechnikai piacon óriási növekedés várható, és ebben minden bizonnyal élen jár majd a Boardree, hiszen a hagyományos etikus hekkeléssel szemben az általuk fejlesztett rendszer nagyon jól skálázható” – szögezte le Zsembery Levente.

A BNV EQUITY eddig hét befektetést valósított meg, ezek a Noispot Kft., az EMK Zrt., a Számlaközpont Kft., az Attrecto Zrt., a Velgene Biotechnológiai Kutató Kft., a Saunik Kft. és a Laokoon Mozgó Szövet Kft. voltak. A társaság további 2–6 újabb befektetést tervez 2013 végéig, így 10–14 cégre bővülhet a portfóliója, illetve néhány már meglévő társaságba is további tőkebefektetést terveznek. Az exitekről szólva Zsembery Levente elmondta, azok a korai fázisú cégeknél időben sokszor elnyúlnak, a második, néha a harmadik körös finanszírozást követően tudnak megtörténni, de lehetnek egyedi megkeresések, nem tervezett értékesítések is. Az első tervezett exitekre legkorábban 2014–2015 környékén számítanak.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap is aktív

A magyar piacon sikeresen működő IT-fókuszú cégcsoport fejlesztését és regionális pozícióinak megerősítését segíti a Széchenyi Tőkebefektetési Alap 58 millió forintos befektetésével, amelyért cserébe 20 százalékos tulajdonrészt kapott. A befektetést fogadó Trinity cégcsoport két tagja a Trinity Consulting Zrt. és a Trinity Enterprises Kft. Előbbi társaság saját fejlesztésű pénzügyi szoftvercsaláddal (TRIAS) és az ehhez kapcsolódó tanácsadással nyújt hosszú távú, rugalmas és naprakész IT-megoldásokat a pénz- és tőkepiac szereplői számára.

A cégcsoport másik tagja, a Trinity Enterprise Kft. vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszereket forgalmaz és fejleszt az ipari termelővállalatok számára. A társaság 2011 áprilisától egy vállalatirányítási rendszereket fejlesztő multinacionális cég, a CDC Software magyarországi kizárólagos viszonteladója és közép-európai forgalmazója.

A cégcsoport másik tagja, a Trinity Enterprise Kft. vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszereket forgalmaz és fejleszt az ipari termelővállalatok számára. A társaság 2011 áprilisától egy vállalatirányítási rendszereket fejlesztő multinacionális cég, a CDC Software magyarországi kizárólagos viszonteladója és közép-európai forgalmazója.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.