BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bankóriás jelentése megmozgathatja a magyar piacot is

Enyhe emelkedésre számítanak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden, nyitáskor.

Rózsa Balázs, az OTP Bank tőzsdei műveletek osztályvezetője elmondta, enyhe pozitív nyitás várható a tengerentúli amerikai piacok hétfői teljesítménye, illetve az ázsiai piacok jó szereplése nyomán. A folytatást befolyásolhatja, hogy jönnek-e nap közben információk a görög, illetve spanyol piacokkal kapcsolatban, valamint a hét második felére tervezett EU-csúcsról.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint is emelkedhet az index kedden. Arra számít, hogy az emelkedés csak kisebb mértékű lesz az elmúlt egy-két nap tendenciáját követve.

Az Amerikai Egyesült Államokból fontos gyorsjelentések látnak kedden napvilágot, köztük délután a Goldman Sachs befektetési banké, amely mozgathatja a magyar piacot is, illetve az amerikai tőzsde zárását követően az Intel és az IBM beszámolóit közlik - tette hozzá Gabler Gergely.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 60,78 pontos, 0,32 százalékos emelkedéssel, 19.194,94 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 55 forinttal, 0,30 százalékkal 18.510 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 31 forinttal, 0,73 százalékkal 4.293 forintra nőtt, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,24 százalékkal 411 forintra emelkedett, forgalma 1,6 milliárd forint volt. A Richter árfolyama 85 forinttal, 0,22 százalékkal 39.400 forintra csökkent, forgalma 259,9 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis értéke 140,3 millió forintos forgalom mellett, 80 forinttal, 0,43 százalékkal 18.500 forintra nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.