BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új eü-biztosítás a piacon

A cégnél az ágazat lassú felfutására számítanak, örülnének, ha jövőre néhány ezer ügyfelük lenne, a piac díjbevétele pedig meghaladná az egymilliárd forintot. Újabb biztosító, a Signal is belép a hazai egészségbiztosítási piacra – közölték a tegnapi tájékoztatón. A társaság abból a szempontból szerencsés helyzetben van, hogy anyacége, a német Signal Iduna saját hazájában az egyik legnagyobb egészségbiztosítónak számít mind a kiegészítő szolgáltatások, mind az állami társadalombiztosítást felváltó magánbiztosítások területén vannak termékei.

„A magyarországi leánycég szolgáltatása persze másról szól majd, hiszen a hazai jogszabályokhoz igazodik, de a németországi háttérismereteket is felhasználjuk” – mondta Kálózdi Tamás vezérigazgató.  Versenytársaihoz hasonlóan a Signal is arra az idei évtől életbe lépett adókedvezményre optimalizálta a termékét, amely alapján a munkáltatók munkavállalóik számára adó- és járulékmentes juttatásként vásárolhatnak egészségbiztosítási szolgáltatásokat.

A Signal ezért első körben egy csoportos egészségbiztosítással indul el, melynek éves díja munkavállalónként 50–200 ezer forint között lesz. A díj főleg attól függ, milyen csomagot választanak, de befolyásolhatja a munkavállalók száma, a munkakörük és a jellemző életkoruk is. Az egészségügyi szolgáltatók közül a Signal a Főnix-Meddel és partnereivel működik majd együtt, amelyekkel országos lefedettséget szeretnének kialakítani – magyarázta Kálózdi.

A szakember szerint az lenne a szerencsés, ha ez a piac fokozatosan épülne ki Magyarországon, egy gyors felfutással ugyanis a biztosítók ügyfélszolgálatai és a magán egészségügyi szolgáltatók nehezebben birkóznának meg. Kálózdi azzal lenne elégedett, ha jövőre néhány ezer ügyfelet sikerülne szerezni a biztosítónak, és ha a teljes magyar piac díjbevétele elérné az egymilliárd forintot. A hasonló termékkel a piacra lépett biztosítók többsége egyébként középtávon 50 milliárd forintos egészségbiztosítási piacot tart reálisnak, az idén azonban hiába dobtak a piacra többen is csoportos egészségbiztosításokat, az ügyfélszerzés eddig elég lassan haladt.

A Magyar Biztosítók Szövetségének keddi konferenciáján is ez volt az egyik központi téma. A felszólaló szakemberek Kálózdi véleményét osztották, Kozek András, az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese szerint is lassú növekedésre lehet számítani ezen a piacon, igaz, az idei alacsony bázis miatt, jövőre még százalékosan két számjegyű bővülés várható. Bartók János, a Metlife vezérigazgatója szerint annak, hogy az értékesítési eredmények és a várakozások között nincs összhang, az az oka, hogy az értékesítők nem eléggé motiváltak arra, hogy alacsonyabb díjú biztosításokkal is foglalkozzanak, ezen a biztosítóknak kell változtatni.

Bóna Katalin, az Union életbiztosítási üzletág-igazgatója szerint főleg a munkáltatók által kínált egészségbiztosításokra lehet kereslet. Egy felmérés szerint az emberek 98 százaléka szerint szükség lenne beavatkozásokra az egészségügyben, és a munkavállalók 60 százaléka ajánlaná fel a béren kívüli juttatásainak a negyedét egészségbiztosításra.

Fontos, de nincs rá pénz

A lakosság 73 százaléka szerint fontos, hogy fel legyenek készülve egy váratlan egészségügyi kiadásra, 52 százalékuk viszont egy kisebb ilyen kiadást sem tudna fedezni – ismertették a Mabisz konferenciáján felmérésük eredményét az NRC Marketingkutató munkatársai. A kutatás szerint négyből hárman hallottak már az egészségbiztosításokról, igaz, vannak olyanok is, akik még összemossák ezt a szolgáltatást az egészségpénztárral.

Az egészségbiztosításokat a lakosság 53 százaléka venné igénybe, főleg a nők, és azon belül is a városi nők nyitottak erre a szolgáltatásra. Az egészségbiztosítástól az emberek elsősorban azt várják, hogy nagyobb legyen az esélyük a gyógyulásra, gyorsabban sorra kerülhessenek, hiszen vannak olyan betegségek, amelyeknél az időtényező kulcsfontosságú. A másik fontos tényező a hálapénzrendszer felszámolhatósága. Ez a szituáció az emberek számára kínos, nem tudják, mit és mennyit adjanak, ehelyett tiszta, átlátható rendszert szeretnének. Sokakat zavar viszont a magánbiztosítással kapcsolatban, hogy úgy érzik, ha ilyet vesznek igénybe, fölöslegesen fizetik a tb-t.

Az egészségbiztosításokat a lakosság 53 százaléka venné igénybe, főleg a nők, és azon belül is a városi nők nyitottak erre a szolgáltatásra. Az egészségbiztosítástól az emberek elsősorban azt várják, hogy nagyobb legyen az esélyük a gyógyulásra, gyorsabban sorra kerülhessenek, hiszen vannak olyan betegségek, amelyeknél az időtényező kulcsfontosságú. A másik fontos tényező a hálapénzrendszer felszámolhatósága. Ez a szituáció az emberek számára kínos, nem tudják, mit és mennyit adjanak, ehelyett tiszta, átlátható rendszert szeretnének. Sokakat zavar viszont a magánbiztosítással kapcsolatban, hogy úgy érzik, ha ilyet vesznek igénybe, fölöslegesen fizetik a tb-t. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.