BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír az OTP-nek, rossz hír a devizahiteleseknek

A HVG közlése szerint a Kúria múlt heti iránymutatása alapján nem mondhatja ki egy bíróság a teljes hitelszerződések semmisségét, maximum egyes pontjait ítélheti tisztességtelennek. Az iránymutatások nem igen tartalmaznak hivatkozást a hitelszerződések szempontjából kritikus devizahitelekre és az árfolyamkockázatra – írják az Equilor elemzői.

A fenti rendelkezés azért fontos, mert hetekkel ezelőtt nagy port kavart az OTP ellen nyert hitelszerződés tisztességtelensége miatt indított per, ami a többi esetnél nagyobb médiafigyelmet is kapott. A hitelszerződés felbontása, és az eredeti állapotok visszaállítása persze egyik fél számára sem lenne kedvező, mégis sokan e céllal perelik bankjukat. A Kúria jelen iránymutatásai alapján azonban nem kell számítani tömeges hitelszerződés felbontásokra, így a hír kedvező az OTP szemszögéből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.