BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kedvelt az ingatlan

Az ingatlant tartja jelenleg az egyik legkedvezőbb növekedési kilátásokkal bíró megtakarítási és befektetési formának a lakosság – derül ki az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. felméréséből. A befektetői döntési szempontok közül továbbra is a biztonság és a kiszámíthatóság a legfontosabb

Az ingatlant tartják a jelenlegi helyzetben az egyik legkedvezőbb növekedési potenciállal bíró befektetési formának a magyarok – derül ki az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. felméréséből, amely a lakosság pénzügyi ismereteit és megtakarítási szokásait vizsgálta. „Az ingatlan most azért számít különösen vonzónak a lakosság körében, mert az emberek jó beszállási pontnak tartják a jelenlegi alacsony árszintet, amely a megítélésük szerint az elkövetkező években már emelkedésnek indulhat” – nyilatkozta a felmérés kapcsán Tóth Balázs, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Az alapkezelő első embere szerint az ingatlanpiac lassú fellendülése reális várakozásnak tűnik hosszabb távon, a kilátásokon pedig jelentősen javíthat a hitelkamatok általános csökkenése, illetve az államilag támogatott lakáshitelezés feltételeinek napokban bejelentett kedvező irányú változtatása is. A vezérigazgató középtávon a befektetési célú ingatlanok felértékelődését is várja, mindez pedig az ingatlanbefektetési alapok hozamemelkedésében is tükröződhet.

Az ingatlan, mint lehetséges befektetési forma népszerűségét az is magyarázza, hogy a megtakarítással rendelkező itthoni kisbefektetők döntési szempontjai között továbbra is a biztonság és a stabilitás az elsődleges. Amellett, hogy jó kilátásokkal bíró befektetési lehetőségnek tartják a magyarok az ingatlant, a felmérés szerint továbbra is sokan választanak előszeretettel olyan megtakarítási formát, amely akár többletköltségek árán is, de lehetővé teszi a befektetéseikhez való gyors hozzáférést.

Tóth Balázs meglátása szerint a fentiek fényében a lakossági befektetők körében előtérbe kerülhetnek az ingatlanalapok is, hiszen egy olyan, a lakosság körében már kedvelt ingatlan alapú befektetési formáról van szó, amely az ingatlanvásárláshoz szükséges tőke töredékéből is bárki számára elérhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.