BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem pörög a tőkepiac

A befektetési szolgáltatók sajátszámlás és bizományosi forgalma novemberben 13 százalékkal csökkent az előző hónaphoz, és egyharmadával az előző év azonos hónapjához képest – közölte PSZÁF. Az éves összevetésben jelentős csökkenést a 2011. novemberi események – leminősítés, végtörlesztés – által kiváltott magas forgalmi aktivitás magyarázta. Az összforgalom belső szerkezeténél a PSZÁF szerint továbbra is meghatározó a tőzsdei, a bizományosi, illetve a befektetési vállalkozások által lebonyolított forgalom arányának trendszerű csökkenése.

A befektetési vállalkozások hitelintézetekhez képest kevésbé ingadozó összforgalma 4 százalékkal csökkent novemberben, kizárólag a bizományosi aktivitás 5 százalékos havi esése miatt. A cégek által lebonyolított tőzsdei forgalom egy hónap alatt 10 százalékkal kisebb lett, ami – az árfolyamok átlagközel 5 százalékos novemberi esése alapján – a korábbi hónapokhoz hasonló volument jelentett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.