BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A mumus leküzdésével is megpróbálkozhat a forint

Ma a jó hangulatban 291 körül indult a nap, ha minden marad így, akkor akár az eddig mumusnak tekintett 290-es szint leküzdésével is megpróbálkozhat a forint – írja Bámli Károly, a Commerzbank közgazdásza.

EUR/HUF (289,00 – 292,00): Két dolog, a piaci hangulat, és az MNB körüli hírek mozgatják rövidtávon az árfolyamot. A hangulat jó, az MNB vonatkozásában nem érkezett új hír, így az előbbi dominál inkább. Ha holnap, illetve pénteken jó konjunktúra adatok érkeznek az eurózónából, akkor azok a magyar gazdaság idei kilátásaira is pozitívan hathatnak. Ma a jó hangulatban 291 körül indult a nap, ha minden marad így, akkor akár az eddig mumusnak tekintett 290-es szint leküzdésével is megpróbálkozhat a forint.

EUR/USD (1,3360 – 1,3500): A meglepetést okozó német ZEW index után kitört a jókedv a piacokon. A vártnál jobb adat alapján szintén jó, holnap megjelenő PMI indexekre próbálnak következtetni a piaci szereplők. Ebbéli reményüket erősítheti a ma reggeli francia üzleti bizalmi index is. Az ázsiai kereskedésben ismét az 1,34-es szint fölé erősödött az euró, ami egyhetes csúcsnak felel meg. A mai nap is eseménydús lesz.

Ma 10 éves kötvény aukciót tart Németország, ennek eredménye nem valószínű, hogy túl nagy hatással lenne a napra, de a várhatóan 5 éves lejáratú spanyol dollár kötvényaukciónak már annál inkább. Az ibériai ország 2009 szeptembere óta nem bocsátott ki dollár kötvényt, és az a sorozat is idén júniusban lejár. A 2-3 milliárd dollár összegűre tervezett aukción 300 bázispont körüli felárat várnak. Ennek eredménye jó hangulat-indikátor lehet a mai napra, a délutáni amerikai ingatlan piaci adatok, és az esti FED jegyzőkönyv publikálása előtt. Bár jó formában vág neki a közös deviza a szerdai napnak, de az 1,35-ös szint megálljt parancsolhat a menetelésnek.

CHF/HUF (233,60 – 237,00): Az EUR/CHF 1,2350 környékén mozog, és a forint újra a 291 alatti szintekkel próbálkozik, így ma reggel már a 235,50-es szint közelében nyitott az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.