BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább menetelt az OTP

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe közel 160 ponttal emelkedett, és 19 236 ponton zárt kedden. A BUX 0,8 százalékkal került feljebb a hét második napján.

A vezető részvények közül csak a Magyar Telekom gyengélkedett. A telekommunikációs cég papírjai 1 százalékkal lettek olcsóbbak, így 389 forintra csökkent a részvények ára.

Az OTP folytatta menetelését, ami a bankadó esetleges csökkentésének köszönhető. A bankrészvény 0,9 százalékkal drágult, és 4 920 forintra emelkedett az ára.

A bankokkal megkötendő új megállapodás az ösztönzésről szólna, vagyis, ha egy bank erősíti a hitelkihelyezést, akkor jelentős kedvezményeket kapna a bankadóból - mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a TV2 Mokka című műsorában.

"Egyfajta ösztönző rendszer a bankoknak, hogy amennyiben egy bank a hitelkihelyezést azt erősíti, növeli a gazdasági finanszírozást, akkor a bankadóban kap könnyebbséget" - fogalmazott Kósa Lajos a tervezett megállapodásról szólva. Hozzátette: az év második felében indulhat el a rendszer.

Pleschinger Gyula, a tárca adó- és pénzügyekért felelős államtitkára a Kossuth Rádió G7 című hétvégi műsorában jelezte: olyan egyezségre törekszenek a bankrendszerrel, hogy a pénzintézeteket ösztönözzék hitelezési aktivitásuk növelésére.

A Mol papírjai 1,05 százalékkal értékelődtek fel, így 17 770 forinton búcsúztak az olajipari cég papírjai. A Richter mutatta a legnagyobb erősödést a vezető részvények közül: a gyógyszeripari vállalat papírjai 2,15 százalékkal emelkedtek, 35 350 forintra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.