BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem bírta a forint: újra 300 felé indult

Kedvező külpiaci hangulatban szárnyal a forint a hét utolsó napján. A forintot segíti, hogy a 300-as euró megfogta a gyengülést.

Az euró pénteken délután 297 forint alá került a reggeli 299-es szintről. Szerdán este még a 300-as szintet tesztelte az árfolyam, majd innen fordult a kurzus.

A nemzetközi hangulatot javította, hogy a Japán gazdaság növekedett a tavalyi negyedik negyedévben. A GDP 0,2 százalékkal nőtt az előzetes recessziós jelzés helyett.

A magyar felülvizsgált GDP-adat nem okozott meglepetést. A GDP 2,7 százalékkal esett vissza 2012 utolsó három hónapjában az előző év azonos időszakához képest, ami megegyezik az eredeti közléssel.

Délutánra (15 óra körül) visszaemelkedett az euró/forint kurzus 298 fölé, pedig kedvező makrogazdasági adatok érkeztek. Az Egyesült Államok gazdasága 236 000 új munkahelyet teremtett februárban – közölte a Munkaügyi Minisztérium. Az adat jobb az elemzők által várt 160 000-es értéknél.

Összességében az látszik, hogy a forint volatilitása megnövekedett az elmúlt napokban, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy Matolcsy György került a Magyar Nemzeti Bank élére, aki unortodox intézkedéseket hozhat. Az is aggasztja a befektetőket, hogy a devizahiteleseket mentő tervekről csak információmorzsák látnak napvilágot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.