BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dől a pénz a hazai alapokba

Márciusban is népszerűen voltak a befektetési alapok – derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) adataiból. Az alapok összvagyona 190 milliárd forinttal gyarapodott a hónap során, ez 5,2 százalékos bővülést jelent egy hónap alatt. A növekedést főleg a friss tőke beáramlása okozta, összességében 173 milliárdnyi új pénz érkezett az alapokba, ennek köszönhetően a hónap végén az alapok vagyona már megközelítette a 3850 milliárd forintot.

A legtöbb friss tőkét a Bamosz adatai szerint a kötvényalapok vonzották, több mint 60 milliárd forint áramlott beléjük a harmadik hónapban. A kategórián belül különösen a rövid kötvényalapokba került sok friss megtakarítás, ezek vagyona 50 milliárd forinttal gyarapodott. A kötvényalapok összesített vagyona így 550 milliárd forint fölé emelkedett a hónap végére, ami több mint hétéves rekordot jelent.

Sok pénzt vonzottak még a pénzpiaci alapok is márciusban, több mint 40 milliárd forintnyit, a vegyes alapokba is kiemelkedően sok pénz, több mint 32 milliárd forint áramlott, és az abszolút hozamú alapok népszerűsége is töretlen, újabb 30 milliárd forintnyi friss megtakarítást vonzottak a hónapban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.