BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Casco: megállt a díjcsökkenés

Megállt a teljes körű casco átlagdíjának évek óta tartó töretlen zuhanása – derül ki a Netrisk.hu legfrissebb adataiból. Az év első hónapjaiban regisztrált 67 900 forintos átlagdíj szinte teljesen megegyezik a tavaly ilyenkor tapasztalt szinttel. Bár a Mabisz által közzétett első negyedéves adatok szerint a casco-szerződések állománya 7,2 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor, az online megkötött casco mennyisége idén is jelentősen nőni tudott.

„A teljes körű casco átlagdíjaknál láthatóan fordulóponthoz értünk: miután néhány év alatt csaknem feleződött a díjszint, most az egy évvel ezelőtti szinten ragadt” – emelte ki Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. A biztosítók a kgfb-piacot felforgató gyilkos árverseny helyett racionálisabb, a szolgáltatás bővülését is jelentő eszközökhöz nyúltak: időszakos kedvezményekkel, tovább szegmentált célcsoportokkal és új részszolgáltatásokkal igyekeznek szélesíteni ügyfélkörüket – tette hozzá. A legtöbbet, átlagosan 87 000 forintot új autó vásárlásakor hajlandók fizetni az ügyfelek. A legalacsonyabb díjú cascót az évfordulón szerződést váltó autósok kötik: ők átlagosan 54 500 forintos átlagos éves díj mellett szerződnek a Netrisk.hu oldalain.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.