BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább ütik a forintot – 300 felett az euró

A forint tovább folytatta gyengülését kedden délelőtt. Az euró jegyzése ezzel 300 forint fölé került.

Az euróért 300,4 forintot kell adni kedden délelőtt a bankközi devizapiacon, amire a reggeli 299 körüli kurzusról esett a hazai deviza. Hétfőn még 295 forint körül jegyezték az eurót.

Az euró jegyzése 301 forinton is járt, később pedig 300,5 körül ingadozott a kurzus.

A nemzetközi befektetői hangulat nem tekinthető negatívnak délelőtt, ugyanakkor a feltörekvő piaci eszközök nyomás alatt állnak az elmúlt napokban.

"Az elmúlt napokban egyértelművé vált, hogy a forinteszközök piacán elfogyott a lendület, az emelkedő fejlett piaci hozamok egyértelműen nyomás alá helyezték a feltörekvő piacokat és köztük az elmúlt hónapokban kiemelkedően teljesítő magyar állampapírokat és magyar devizát is" – vélik a CIB Bank közgazdászai.

Dél felé közeledve romlott a nemzetközi befektetői hangulat, és az európai vezető tőzsdeindexek már több mint 1 százalékos esést mutatnak. Ezzel párthuzamosan a feltörekvő piaci devizák is további nyomás alá kerültek, és az euró/forint kurzus 301-es szinthez érkezett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.