BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor szavai mozgathatják a tőzsdét

Eltérően látják a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett elemzők.

Eltérően látják a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett elemzők.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint kisebb emelkedés jöhet a magyar tőzsdén pénteken. A nemzetközi hangulat ugyan nem túl támogató, de a hazai börze már két napja jelentősen alulteljesít - mondta.

A befektetők kedélyét elsősorban az újabb devizahiteles mentőcsomag híre borzolta, az OTP árfolyama mintegy 9 százalékot esett két nap alatt. Az elemző pénteken a bankpapír emelkedésére számít, amihez szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek a The Wall Street Journal európai kiadásában megjelent interjúja is hozzájárul. Ebből ugyanis enyhébb kormányzati beavatkozásra lehet következtetni, aminek pozitív piaci hatása lehet - közölte.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint viszont folytatódhat az esés, tovább gyengülhet BUX pénteken. Kiemelte: a nemzetközi hangulat mellett a hazai is kedvezőtlen, továbbra is a devizahiteleseket megsegítő kormányzati elképzelések bankokat érintő hatása miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.