BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csányi szerint nem rendítheti meg az OTP-t az ukrán válság

Az OTP stabilitását az az elképzelhetetlen fejlemény sem rendítené meg, ha elveszítené minden oroszországi és ukrajnai befektetését - jelentette ki a bank elnök-vezérigazgatója a Bloomberg hírügynökségnek adott, csütörtökön megjelent interjúban.

"Ha minden befektetésünket elveszítenénk Oroszországban és Ukrajnában, a tőkemegfelelési mutatónk (Tier 1) akkor is 12 százalék fölött maradna" - mondta Csányi Sándor.

Hozzátette: a magyarországi bankszektor konszolidációja hosszabb időt vehet igénybe, mint azt korábban gondolták. "Az a négy-öt bank, amelyről azt híresztelték, hogy kivonul Magyarországról, középtávon valószínűleg így tesz majd" - mondta.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke 2013 decemberében úgy nyilatkozott, másfél éven belül négy, külföldi tulajdonú nagybank kivonulhat Magyarországról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.