BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szlovéniában vásárolna be az OTP?

Az OTP Nyrt. érdeklődik a második legnagyobb szlovéniai kereskedelmi bank, az állami tulajdonban lévő Nova KBM megvásárlása iránt - idézte a Reuters hírügynökség kedden a szlovéniai Poslovni dnevnik Finance lap értesülését.

A lap szerint az OTP Bank Nyrt. júliusban 300 millió euró nem kötelező érvényű vételi ajánlatot tett a Nova KBM bankra. Az OTP ajánlata meghaladta az amerikai Apollo Global Management befektetési társaság ajánlatát - tették hozzá.

A privatizációt lebonyolító SDH (Slovenski državni holding) szlovéniai állami vagyonkezelő október 7-re tűzte ki a kötelező érvényű ajánlatok beadásának határidejét.

Az OTP a Reuters hírügynökségnek és az MTI-nek sem kommentálta a szlovén lap értesülését. Az MTI kérdésére a bank annyit közölt: "az OTP Bank folyamatosan keresi az akvizíciós lehetőségeket, elsősorban azokban az országokban gondolkozik, ahol jelen van, azonban a helyi bankjának alacsony a piaci részesedése".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.