BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszalépett a lengyel pályázattól az OTP Bank

BANKSZEKTOR Az OTP Bank visszavonta a lengyel FM Bankra vonatkozó vételi ajánlatát – közölte az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva a Reuters hírügynökség. Az FM Bank tulajdonosa az Abris Capital Partners nevű kockázatitőke társaság. A hírügynökség értesülését egyik érintett sem kívánta kommentálni.

A lengyel pénzügyi felügyelet (KNF) áprilisban utasította az Abrist az FM Bank eladására, mivel a hatóság szerint az Abris nem felel meg a szabályozói előírásokban foglaltaknak, miután nem egyeztettek az újonnan kinevezett vezérigazgató személyéről. Az Abris nem ismeri el a szabálysértés tényét, és várható veszteségeire tekintettel kétmilliárd zlotyra pereli a lengyel államot. A lengyel pénzügyi szolgáltatóra a hírek szerint több vevőjelölt is pályázik: így a lengyel Alior, a BOS Bank és az AnaCap Financial nevű kockázatitőke-cég is. Az Arbis korábban közölte, hogy könyvérték alatti ajánlatot nem fogad el. Az FM Bank könyv szerinti értéke 300 millió zloty, és nagyon erős pozíciókkal rendelkezik az innovatív, internetes szolgáltatások nyújtásában.

Az OTP Bank a múlt héten zárta le a romániai Millennium Bank Romania 100 százalékos tulajdonrészének akvizícióját 39 millió eurós vételár mellett. A felvásárlás eredményeképpen az OTP Bank Románia piaci részesedése 2 százalékra nő, amivel a 13. helyre lép a romániai bankok között. „A Millennium Bank Romania akvizíciója kulcsfontosságú pillanat az OTP Bank Romania történetében és eredményesen támogatja a középtávú stratégiai céljainkat, azaz, hogy bekerüljünk az első tíz bank közé” – mondta az ügylet kapcsán Diósi László, az OTP Bank Romania vezérigazgatója. Az akvizíciót követően az OTP Bank Romania ügyfeleinek száma megközelíti a 400 ezret, bankfiókjai száma pedig a 140-et, ATM-jei száma pedig meghaladja a 180-at.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.