BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átengedi a Richter Gedeon irányítását Bogsch Erik

Átlagos forgalomban emelkedett tegnap a BUX, az index 1,2 százalékos pluszban zárta a kereskedést. A vezető részvények húzták a tőzsdemutatót.

Az OTP-papírok közel 1,8 százalékot drágultak, az árfolyam Csányi Sándor vezérigazgató szavaira lőtt ki, melyek szerint a következő két évben az OTP még legalább öt bankot szeretne akvirálni.

A Richtert is vették a befektetők, a gyógyszerpapírok szintén 1,8 százalékkal drágultak. A tőzsdezárás után a gyógyszervállalat közzétette: november 1-jétől Orbán Gábor lesz a társaság új vezérigazgatója, Bogsch Erik pedig csak az igazgatósági elnöki posztot tölti majd be.

A Mol jegyzése 0,3 százalékot emelkedett, a Magyar Telekomé 0,6 százalékot. A nap egyik nyertese az Opus volt, a papírok 1,5 milliárd forintos forgalomban 8,5 százalékkal drágultak. Nyugat-Európában is jó volt a hangulat, a vezető indexek 0,1-0,8 százalékot emelkedtek, és a tengerentúli börzék is pluszban kezdték a kereskedést. A forint a 311,5-es szint körül oldalazott az euróhoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.