BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elromlott a hangulat a pesti tőzsdén

Pénteki záróértékéhez képest 0,7 százalékos csökkenéssel 39 424 ponton fejezte be a kereskedést tegnap a BUX.

Pénteki záróértékéhez képest 0,7 százalékos csökkenéssel 39 424 ponton fejezte be a kereskedést tegnap a BUX. A Richter Gedeon folytatta a sajátrészvény-vásárlást, a közleménye szerint múlt pénteken hatezer darabot vásárolt a tőzsdén, 6984 forintos átlagáron. Rövid távon ez már nyereséges ügylet, hiszen a gyógyszergyártó részvényei egy százalékkal, 6988 forintra drágultak tegnap. A Telekom-részvényesek semlegesen fogadták, hogy a cég felvásárolja az SAP-szolgáltatásokra specializálódott ITgen Kft.-t. A távközlési cég papírjai 470 forintig emelkedtek. A Mol-papírok 1,2 százalékkal estek és 3150 forinton zártak.

Nagy érdeklődés övezte az Opus piacát: 6 százalékkal emelkedett az árfolyam, 3 milliárd forintnyi részvény cserélt gazdát, a záróár 760 forint lett. Az Opust az OTP követte 2,4 milliárdos forgalommal, a bankpapír viszont esett 2 százalékot. A nap egyik vesztese volt a 2,7 százalékos mínuszban záró BIF, amely tőzsdezárás után közölte, hogy 8 milliárd forintnyi hitelt kap a TakarékBanktól akvizíciók finanszírozására. Az euró erősödött a dollárral szemben, a Dow Jones nyitás után csúcsra emelkedett, de azután lejtőre került.

 

 

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.