BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fókuszba került a CIG

Alacsony, kevesebb mint 11 milliárd forintos forgalom mellett telt a szerdai nap a Budapesti Értéktőzsdén, a befektetők a Fed tegnap esti kamatdöntő ülését megelőzően inkább kivártak. A BUX 38 228 ponton zárt, 0,6 százalékkal a keddi záróérték felett. Csaknem 15 százalékkal drágultak a CIG Pannónia-részvények, elsősorban keddi bejelentésük hatására, hogy a Konzum közel 25 százalékos tulajdonrészt szerez a biztosítótársaságban. A 481 forinton záró CIG-részvények a forgalmi lista élére kerültek: 2,6 milliárd forintnyi papír cserélt gazdát.

A vezető papírok közül a Magyar Telekom veszített értékéből, a Mol viszont jelentősen emelkedett. Az olajpapír árfolyama 1,8 százalékkal mozdult feljebb, záráskor 2987 forintot ért egy részvény, a Telekom pedig 1,3 százalékkal 461 forintra esett. Az OTP-részvények 10 285, a Richter-papírok 6415 forintot értek a nap végén. A Concorde keddi elemzésének pozitív hatása szerdán is érződött, a Duna House részvényei 3820 forintra drágultak, ami 3,7 százalékos emelkedés.

Az amerikai indexek nyitás után enyhe növekedéssel a pozitív tartományban tartózkodtak. Az arany árfolyama 0,7 százalékos emelkedést mutatott a magyar tőzsde zárásakor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.