BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alacsony maradt a forgalom a BÉT-en

A BUX a nap jó részében az előző napi záróértéke körül oldalazott, majd a nap végén – amikor a német DAX index lendületet vett – feljebb került.

Enyhe, 0,4 százalékos emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedési napot a BUX. Az index a nap jó részében az előző napi záróértéke körül oldalazott, majd a nap végén – amikor a német DAX index lendületet vett – feljebb került, és végül 39 604 ponton zárt. Az összesített részvényforgalom alacsony maradt, a hatmilliárd forintot sem érte el. A vezető részvények drágultak. Az utolsó kötés az OTP-re 10 840 forinton történt, ez 0,4 százalékkal több a keddinél. A Richter-részvények félszázalékos pluszban, 6705 forinton zártak. A Telekom-papírok érdemi forgalom nélkül emelkedtek 0,4 százalékkal 460 forintra, a Mol-részvények záróára 3046 forint lett, ami 0,6 százalékos erősödés.

Emelkedéssel nyitottak a vezető amerikai tőzsdeindexek, az európai tőzsdékre is jellemző volt az optimista hangulat. A Goldman Sachs arra hívta fel a figyelmet, hogy a New York-i tőzsde egyik fő mutatója, az S&P 500 index már zsinórban a 381. kereskedési napja emelkedik 5 százalékot meghaladó korrekció nélkül. Ennél hosszabb trendre mindössze két alkalommal volt példa, a 90-es évek közepén és az 1963–1965 közti időszakban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.