BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emlékezetes napot produkált a Rába

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,7 százalékos csökkenéssel, 40 500,12 ponton zárt hétfőn.

A lehetséges maximum szintre emelkedtek a győri járműgyártó cég részvényei hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén. A kerek 1 500 forintos záróár 14,9 százalékkal lett magasabb a péntekinél; egyelőre konkrét hír nem erősítette meg a nem mindennapi árfolyam-erősödést. A Rába kereskedésében szokatlanul nagy, 460 millió forintos volt a forgalom.

Érdemi kereskedés a Rába mellett egyedül az OTP piacán zajlott. A bankpapírok magas, 6,2 milliárdos forgalom mellett 0,3 százalékkal 11 560 forintra emelkedtek. A vezető részvények közül a Richter volt a leginkább alulteljesítő, amely 2,3 százalékot veszített múlt heti záróértékéből, a 6 495 forintos záróár egész napos lecsorgás után alakult ki. A Mol részvényei 1,2 százalékkal csökkentek és 3 100 forinton zártak. A Magyar Telekom részvények 0,5 százalékkal kerültek lejjebb és 473 forinton fejezték be a kereskedést. A BUX 40 500 pontig ereszkedett le, ami 0,7 százalékos mérséklődést jelent. A többnapos emelkedés és történelmi csúcsdöntések után az amerikai indexek enyhe korrekciót (0,5 százalék) mutattak a magyar tőzsde zárásakor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.