BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét fókuszban a kispapírok a tőzsdén

Kismértékben emelkedett tegnap a BUX index, a vezető részvények vegyesen szerepeltek.

Kismértékben emelkedett tegnap a BUX index, a vezető részvények vegyesen szerepeltek. A befektetők figyelme részben a kispapírokra összpontosult. A napok óta rendkívüli árfolyam-emelkedést produkáló NordTelekom piacán a várható izgalmakat az is előrevetítette, hogy a tőzsde a csütörtöki napra vonatkozóan kibővítette a NordTelekom kereskedési sávját, a szokásos 20 helyett 50 százaléknyi elmozdulást téve lehetővé. A sokak által valószínűsített emelkedés nem is maradt el, a részvények már a délelőtt folyamán 50 százalékkal, 59 forintra erősödtek, s ez az ár zárásig változatlan maradt. A BIF és a FuturAqua részvényeivel szintén a szokottnál nagyobb volumenben kereskedtek, mindkét társaság papírjai 20 százalékkal emelkedtek, előbbi 2000, utóbbi 92 forintig.

A nemzetközi piacokon az euró erősödése hozott izgalmakat, amelynek árfolyama a dollárral szemben az 1,20-as szint fölé ugrott. Ennek megfelelően a DAX index közel egy százalékkal csökkent, hiszen a nem európai befektetők egyre drágábban tudnak euróban jegyzett részvényeket venni.

A BUX zárásra 39 772 pontig emelkedett, ami 0,3 százalékos erősödés. A Mol árfolyama 3 024 forintra csökkent és 0,2 százalékos mínuszban zárt. Az OTP részvények 1,4 százalékkal emelkedtek és 10 940 forinton fejezték be a kereskedést. A Richter papírok 6 730 forintra gyengültek, 0,4 százalékkal értékelődtek le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.