BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kimaradt az OTP az emelkedésből

Közel kilencmilliárdos forgalom mellett emelkedéssel zárt csütörtökön a BUX.

Közel kilencmilliárdos forgalom mellett emelkedéssel zárt tegnap a BUX. A vezető részvényindex a nap végén 39 663 ponton állapodott meg, 0,3 százalékkal magasabban, mint szerdán. Meghatározó vállalati hír nem érkezett a BÉT-en jegyzett vállalatokról, a kereskedés így a nemzetközi tőzsdék hangulatát követte. Az OTP részvények 10 910 ponton fejezték be a kereskedést, ami 0,3 százalékos negatív elmozdulás. Emelkedtek a Richter papírok és 6 690 forinton zártak, míg a MOL részvények 0,6 százalékkal 3 304 forintra erősödtek.

A Magyar Telekom papírokkal 471 forinton kötötték az utolsó üzletet, így a távközlési szolgáltató részvényei 0,1 százalékkal emelkedtek. Több mint hat százalékkal drágultak az OPUS papírok, amelynek piacán 646 forintos záróár alakult ki. A német tőzsdeindex 0,6 százalékot került feljebb a pesti börzezáráskor. Amerikában a gyorsjelentések jegyében zajlott a kereskedés: 8 százalékot esett a vártnál gyengébb profitról beszámoló Alcoa és csalódást keltően szerepeltek a gyógyszergyártók. Folytatódott az euró erősödése a dollárral szemben, ami az amerikai tőzsdék emelkedését vetítheti előre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.