BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödhet pénteken a hazai tőzsde

A Budapesti Értéktőzsdén péntek délelőtt iránykeresésre, délután élénkülésre számítanak az elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy pénteken iránykeresésre lehet számítani a Budapesti Értéktőzsdén. Kifejtette, a nyitás előtt határozott irány nem látszik, Európában csütörtökön jelentősebb csökkenés volt. Az amerikai munkaerőpiaci adatokat péntek délután teszik közzé, ez élénkítheti a tőzsdei forgalmat. A régióban csütörtökön már volt némi profitrealizálás, de jelentősebb eladói nyomásról nem lehet beszélni – tette hozzá a Concorde elemezője.

Fotós: Móricz-Sabján Simon

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője további enyhe pluszokra számít a BUX-indexnél, a vezetőrészvényeknél a trendek változatlanok, a Magyar Telekomnál stagnálás jöhet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,76 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 40 238,27 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 26 forinttal, 0,85 százalékkal 3080 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,26 százalékkal 11 560 forintra csökkent, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 467 forintot ért, forgalma 465,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,08 százalékkal 6420 forintra esett, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.