BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefelé módosította tavalyi profitját a Richter

Az Esmya-ügy miatt 42 milliárd forintos értékvesztést számol el a Richter, így a február 12-i, nem auditált 2017. évi beszámolóhoz képest jelentősen kevesebb lehet az üzemi és adózott eredmény.

A Richter Gedeon ma tőzsdezárás után közölte, hogy vezető nőgyógyászati termékét, az Esmyát érintő ideiglenes kezelés-stopnak komoly hatása lesz a 2017. évi auditált beszámolóra, azt ugyanis az intézkedések várhatóan negatív üzleti hatásaival korrigálva készítik el.

Forrás: MTI | Fotó: Czeglédi Zsolt

A társaság ügyvezetése most csökkentette az Esmya EU és latin‐amerikai piacokra vonatkozó hosszú távú értékesítési előrejelzéseit (a negyedéves beszámoló után még csak annyit jelentett be Orbán Gábor vezérigazgató, hogy az Esmya vizsgálat miatt nem teszik közzé nyugat-európai sales terveiket).

A felülvizsgált előrejelzések mellett – a könyvvizsgálóval eddig lefolytatott egyeztetések alapján – a társaság az Esmyához kapcsolódó EU piaci, valamint latin‐amerikai immateriális eszközre és üzleti értékre értékvesztést számol el. Ennek értéke előreláthatóan 42 milliárd forint, mely az audit során változhat.

A konszolidált beszámolóban foglalt üzemi és adózott eredmény emiatt várhatóan jelentősen elmarad a 2018. február 12. napján tőzsdei jelentésben közzétett, nem auditált 2017. évi beszámoló éves eredményeitől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.