BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra 38 ezer pont felett a BUX

Emelkedéssel fejezte be napját a Budapesti Értéktőzsde legfontosabb részvényindexe.

Emelkedett a BUX és a vezető részvények árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén. A kereskedés hangulatát meghatározta, hogy kedvező hírek érkeztek Észak-Koreából és a globális kereskedelmi háborútól való félelmek is enyhülni látszanak. A jó lehetőséget sokan kihasználták, így a forgalom közepesen magas, 15 milliárd forintos volt, a BUX pedig 2,4 százalékkal 38 008 pontig ralizott.

  • A nap nyertese a Richter lett, 4,8 százalékos erősödéssel és 5 875 forintos záróárral. Az Esmya-ról a napokban fontos hír érkezhet, mert az európai gyógyszerfelügyelet kockázatértékelési bizottsága új információt közölhet a termék kockázat-haszon értékeléséről.
  • A UBS felfelé módosította a Mol célárfolyamát, a korábbi 3 600 forintról 3 800 forintra, az elemzőház továbbra is vételre ajánlja a magyar olajcég részvényeit, amelyek tegnap 3,8 százalékkal emelkedtek és 2 876 forinton zártak.
  • A gyorsjelentés utáni napokban inkább gyengélkedő OTP részvények tegnap 11 220 forintig erősödtek, azaz 1,4 százalékkal kerültek feljebb.
  • A Magyar Telekom részvényei 0,7 százalékkal 440 forintig emelkedtek, de ebben a sajátrészvény vásárlások is szerepet játszhattak.
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.