BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az éretté válás fontos lépcsőfoka a tulajdonosi szerkezet megosztása

A növekedési célok megvalósításához, illetve felgyorsításához vizsgálja a forrásbevonás lehetőségeit a vizuális kommunikációs megoldásokat kínáló Béflex Zrt. – mondta lapunknak Bárán László vezérigazgató.

Az elsők között csatlakoztak a Budapesti Értéktőzsde Elite programjához. Melyek az eddigi tapasztalatok?

Folyamatosan keressük a lehetőségeit annak, hogyan tudnánk kiszélesíteni a cégünk vezetésében alkalmazott üzleti látásmódot. Gyakorlati hasznát is látjuk az Elite-nek, a tavaly novemberi modulok több eleme már bekerült az idei üzleti tervünkbe.

Az új stratégia, látásmód képes támogatni a növekedési céljaikat?

A Béflex tavalyi árbevételének fele származik az – elsősorban európai – exportpiacokról. A külföldi nyitást több mint tíz éve kezdtük el, értékesítésünk exportaránya sokáig a 30–40 százalékos sávban mozgott. Azt gondolom, a Béflex az uniós piacokon tud szignifikáns növekedést elérni, a hazai bővülés lehetőségei korlátozottak. Az itthon elért pozíciónkon túl célunk bekerülni az európai élvonalba és tartósan ott maradni. Sokak szerint kézenfekvő megoldás a nyugat-európai piacokon árversennyel helyzetbe kerülni, de mi inkább a szigorú feldolgozásminőségi elvárásoknak kívánunk megfelelni.

Forrás: MW

A program tőzsdei bevezetéssel is zárulhat?

Egyelőre korai ezt kijelenteni. Szeretnénk fenntartani a cégünk jelenlegi növekedési ütemét, vagy lehetőség szerint felgyorsítanánk. Az operatív működést banki finanszírozásból valósítjuk meg, az akvizíciós célok eléréséhez viszont – beszállítók, illetve régiós versenytársak felvásárlása, megfelelő szinergiák esetén – szükség lehet tőkebevonásra, akár a tőzsdén keresztül.

Mi lehetne az a befektetési sztori, amellyel a Béflex sikeres tőzsdére lépést valósíthatna meg?

Részesedés a hazai és az európai reklámpiac teljesítményéből. A jövőbeni tőzsdére lépés idejére azt szeretnénk elérni, hogy a Béflex mint brand ismert legyen az EU országaiban. A családi kézben lévő társaságnak akár a fele is magánbefektetők tulajdonába kerülhet. Számomra nem idegen az angolszász vállalatvezetési elv, a növekedés természetes hozadékának tekintem, ha egy családi cég egy része befektetők vagy tőketársaságok tulajdonába kerül. Magyarországon sokan ódzkodnak ettől, tartanak a transzparenciára vonatkozó követelményektől vagy az üzleti információk megosztásától, véleményem szerint az éretté válás egyik fontos lépcsőfoka a tulajdonosi szerkezet megosztása.

A teljes interjút a Világgazdaság pénteki számában olvashatja

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.