BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szellemi jogot vásárol a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. a Bemfolára vonatkozó összes jogot megvásárolja Amerikában.

A Richter Gedeon Nyrt. a mai napon bejelentette, hogy megállapodást kötött a Fertility Biotech AG svájci vállalattal az r-hFSH hatóanyagú készítmény, a BEMFOLA/AFOLIA szellemi tulajdon jogainak, az ezzel összefüggő kutatási eredményeknek, valamennyi kapcsolódó adatnak és dokumentumnak a megvásárlásáról az Egyesült Államok területére vonatkozóan.

Fotó: MW

A Richter által, a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közlemény szerint 2016. június 30-án a Richter felvásárolta a Finox Holdingot, egy magántulajdonban lévő svájci biotechnológiai vállalatot, amely a női fertilitással összefüggő innovatív és hatékony termékek fejlesztését és értékesítését végezte és az Egyesült Államok kivételével globális jogokat szerzett a Bemfolára vonatkozóan.

A készítményt abban az időben már az Európai Unió, Izrael, a Közel-Kelet és Ausztrália piacain forgalmazták. Az Egyesült Államokra vonatkozó jogok az ugyanannak a Willy Michelnek a többségi tulajdonában lévő Fertility Biotech céghez kerültek, aki alapítója, igazgatóságának korábbi elnöke és többségi tulajdonosa volt a Finox Holdingnak.

A felek a tranzakciót 5 millió svájci frankra értékelték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.