BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Richter: egyre több a pozitív hír

Az utóbbi hónapokban intenzív mélyrepülésen ment keresztül az árfolyam, amely a februárban kirobbant Esmya-sztori óta nem tudott tartósan talpra állni.

Pozitív meglepetés érte a befektetőket a Richter második negyedéves számaival kapcsolatban. A fontosabb eredménysorokon szereplő értékek felülmúlták a piaci konszenzust, de a nettó profit során tudta leginkább elkápráztatni a befektetőket a társaság.

Az adózott eredmény 170 százalékkal bővült tavalyhoz képest, köszönhetően a kedvező pénzügyi eredménynek, a stagnáló költségeknek, illetve a kimagasló royaltybevételnek. A pozitív reakció sem maradt el, az árfolyam tovább emelkedik a júliusi fordulat után.

Az utóbbi hónapokban intenzív mélyrepülésen ment keresztül az árfolyam, amely a februárban kirobbant Esmya-sztori óta nem tudott tartósan talpra állni. Bár rövid, intenzív emelkedések azért tarkították az árfolyam mozgását, de a júliusi mélypont 35 százalékkal található az év eleji csúcspont alatt. A nagy esés mögött fundamentális gyengeség nem húzódott meg, ráadásul most már az Esmya átmeneti felfüggesztése sem okoz további kockázatot.

A júliusi fordulatot a mostani kedvező második negyedéves számok is megerősítették, ezért a kurzus további emelkedése a legvalószínűbb forgatókönyv. Az árfolyam elérkezett a csökkenő trendvonalhoz, amelynek áttörése után 5890 forintnál található a következő nagyobb ellenállás. Számos pozitív hír érkezett az utóbbi időszakban, ezek tovább hajthatják felfelé a kurzust. Ráadásul több értékeltségi mutató alapján is (P/E és EV/EBITDA) a Richter az egyik legolcsóbb a szektortársai között, és az elmúlt éveket figyelembe véve is jelentős diszkonton forog a papír.

Az Európai Bizottság határozata szerint az Esmya, korlátozásokkal bár, de a piacon maradhat. A döntés összhangban van az Európai Gyógyszerügynökség bizottságának korábban megfogalmazott véleményével, így ezzel a készítménnyel kapcsolatos negatív fejlemények nem nyomasztják tovább a befektetőket. A másik, szintén vezető készítmény, a cariprazine eladásai száguldanak a tengerentúlon, így ez jó bevételi forrás lehet a következő időszakban is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.