BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bővül a Richter portfóliója

A magyar gyógyszergyártó értékesítési joga Európára, Oroszországra, Latin-Amerikára és Ausztráliára terjed ki.

A Richter Gedeon és az amszterdami Pantarhei Bioscience BV licenc- és szállítási megállapodást kötött egy új, kombinált orális fogamzásgátló értékesítéséről – jelentette be a magyar gyártó. A Richter PR- és kormányzati kapcsolatok osztálya a Világgazdaságot arról tájékoztatta, hogy a készítmény bevezetésének tervezett időpontja 2026 eleje.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A Richter arra számít, hogy a piaci bevezetés után öt évvel érik el a termék értékesítésének csúcsát,

akkor 50 millió euró lehet az éves forgalom. A magyar gyógyszergyártó értékesítési joga Európára, Oroszországra, Latin-Amerikára és Ausztráliára terjed ki.

A Pantarhei fejlesztése a második fázisú klinikai vizsgálaton van túl, a törzskönyvezési kérelmet a harmadik vizsgálatsorozat lezárulta után nyújtják be a gyógyszerre. A megállapodás értelmében a Richter finanszírozza a további klinikai és az engedélyezés utáni vizsgálatokat.

A szerződés aláírásával a Richter úgynevezett mérföldkő-kifizetést teljesít a hollandoknak, s ezt a termékfejlesztés és az értékesítés alakulásától függően újabbak követhetik. Amint elindul a forgalmazás, a Pantarhei bevételrészesedést is kap a Richtertől. Az Erste elemzői szerint a hír egyértelműen pozitív, mert a készítmény jól illeszkedik a Richter portfóliójába, az árfolyamra azonban korlátozott a hatása, ahhoz még túl korai fázisban vannak a vizsgálatok. Hétfőn a Richter-részvény árfolyama az előző heti záróérték közelében oldalazott.

Egy ilyen új fejlesztésű, kombinált orális fogamzásgátló lehetőséget biztosít számunkra, hogy a kiemelt nőgyógyászati portfóliónkat tovább bővítsük, társaságunk stratégiájának ez központi elemét képezi

– jelentette ki Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.