BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól kezdte a hetet az európai részvénypiac

Vegyesen kezdték, és többségében nyereséges indexekkel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok, a BUX is pluszban zárt.

Nyereséggel zárt az európai piacok többsége. Az európai kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,20 és 0,14 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,12 százalék emelkedést mutatott.

  • Londonban 2,02 százalék nyereséggel fejezte be a hétfői kereskedést az FTSE-100 index a még nem hivatalos záróadatok alapján.
  • Frankfurtban 0,08 százalékkal végzett magasabban a DAX index,
  • a CAC-40 Párizsban pedig 0,01 százalékkal emelkedett.
  • Madridban 0,03 százalékkal,
  • Milánóban 0,44 százalékkal csökkent a tőzsdeindex a hétfői zárásra.
  • A BUX 41 006,44 ponton zárt hétfőn.

    Az árfolyamok emelkedését a távközlési és a pénzügyi ágazatok papírjai vezették, míg a vesztesek jó része az autóiparból kerül ki. A távközlési ágazati mutató több mint két százalékkal, a pénzügyi több mint másfél százalékkal erősödött, az autóipari közel egy százalékkal gyengült.

    A londoni tőzsde, az LSE Group részvénye tizenöt százalékkal erősödött, miután bejelentette szándékát a Blackstone amerikai vagyonkezelő befektetési társaság és a Thomson Reuters üzleti hírügynökség tulajdonában lévő Refinitiv pénzügyi adatszolgáltató cég akvizíciójára.

    A Heineken részvénye hat százalékkal gyengült vártnál kisebb első fél évi nyeresége miatt.

    Olaj, arany, deviza

    Az olajár emelkedett hétfőn, az európai piaci záráskor a Brent nyersolaj ára 0,06 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 63,41 dolláron, a WTI ára 0,28 százalékkal 56,36 dollárra emelkedett.

    Az eurót 0,04 százalékkal jegyzik erősebben 1,1130 dolláron, az arany ára 0,05 százalékkal unciánként 1418,55 dollárra csökkent.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.