BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitott a BUX

A BUX 40 994,73 ponton, -0,03 százalék csökkenéssel nyitott kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 11,71 pontos csökkenéssel, 40 994,73 ponton nyitott kedden.

Minimális emelkedést vártak a szakértők

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy nem mutatnak biztos irányt a határidős indexek. Kifejtette, az amerikai piacon a technológiai papírok vezetésével kisebb profitrealizálás rajzolódik ki, az ázsiai részvények többsége emelkedik, ahol a kedden kezdődött amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások vannak fókuszban.

Kiemelte, a magyar piacon hétfőn nyári hangulat volt, lényegi forgalom és elmozdulás nélkül. Az OTP hétfőn a korábbi lokális csúcsoktól visszaaraszolva a száz napos mozgóátlag alatt is volt, innen kisebb emelkedés lehet kedden a bankpapír árfolyamában.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint minimális emelkedéssel indulhat kedden a kereskedés, de szerinte továbbra sincs átütő erő a hazai piacon.

Az elemző szerint az OTP árfolyamában a 12 400 forintos támaszra érdemes koncentrálni, mivel letörése esetén további csökkenés jöhet. A Mol továbbra is a 3000-3100 forintos tartományban mozoghat, nem várható nagyobb elmozdulás. A Richter grafikonján az 5000 és az 5300 forintos szintek határolják be a mozgást, míg a Magyar Telekom jegyzése ismét emelkedésnek indult, van esély a 445 forintos szint elérésére a következő napokban – írta kommentárjában Varga Zoltán.

A BÉT vezérigazgatója az Est Media kérésére kedden a kereskedési idő kezdetétől a lezárás szakasz végéig felfüggesztette az Est Media törzsrészvényeivel való kereskedést. A kibocsátó azzal indokolta a kérést, hogy a felfüggesztés időtartama alatt olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely jelentős mértékben befolyásolhatja az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.