BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vezető bankpapír viheti a hátán a BUX indexet

A következő hetekben is az OTP lehet felülteljesítő, és segítheti a BUX index további emelkedését, de a fentebb említett sávból egyelőre nem várható kitörés.

Nem volt túl izgalmas a nyár folyamán a BUX index mozgása, az árfolyam a 39 900 és 41 720 pont közötti sávban mozgott. A sáv alsó feléről a múlt héten pattant vissza, majd emelkedés következett. Elsősorban az OTP-nek köszönhette jó teljesítményét a BUX, a többi blue chip nem tudott erősödni. A következő hetekben is az OTP lehet felülteljesítő, és segítheti a BUX index további emelkedését, de a fentebb említett sávból egyelőre nem várható kitörés.

A blue chipek közül egyedül az OTP emelkedése volt látványos a múlt héten. Pénteken a várakozásoknál kedvezőbb negyedéves gyorsjelentés közzététele után indult el felfelé a papír árfolyama, a következő ellenállás 12 830 forintnál található. Ennek áttörésével már az 13 250 forintnál húzódó történelmi csúcsig nyílna meg a tér az emelkedés előtt. Az OTP az utóbbi hónapokban meglehetősen volatilisen mozgott, a július eleji látványos emelkedést egy nagyobb korrekció követte, de most ismét emelkedő pályán van a papír.

Változatlanul csökkenő trendben mozog lefelé a Mol, a múlt héten új lokális mélyponton is járt a kurzus, tavaly november óta pedig csak rövid ideig, július közepén járt 3000 forint alatt az árfolyam. A technikai jelek azt mutatják, hogy tovább folytatódhat az esés a csökkenő trendcsatornában, a következő támasz 2820 forintnál található. Múlt héten egy újabb lokális mélypont is kirajzolódott a grafikonon, megerősítve a csökkenő trendet.

A Richter a múlt héten mélyrepülésbe kezdett, és több mint egy éve nem látott minimumon zárta a pénteki kereskedést. Az elmúlt öt kereskedési napon zsinórban zuhant az árfolyam, az 5000 forintnál húzódó támasz törésével nyílt meg a tér a további esés előtt.

A teljes cikket a hétfői Világgazdaságban olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.